Lezing Sebo Ebbens over ‘Goed leven en sterven’

Op maandag 2 september komt schrijver Sebo Ebbens in Hospice de Liefde praten over zijn boek ‘Goed leven en sterven, op de golven van geboorte en dood’.

Hoe ga je om met de grote overgangen in je leven? En met –misschien wel de allergrootste- die naar de dood? Over die vragen is ook in het boeddhisme veel nagedacht en geschreven. Het gedachtegoed hierover uit het Tibetaans boeddhisme is in het westen het meest bekend geworden door de vertalingen van het Tibetaanse Dodenboek, die de laatste eeuw beschikbaar zijn gekomen.

Schrijver en boeddhistisch leraar Sebo Ebbens wil in zijn meest recente boek de inzichten uit dit Dodenboek in hedendaagse begrippen vertalen en toegankelijk maken, zie ook https://goedlevenensterven.nl/samenvatting-boek/theorie/

Na een inleiding van Sebo over de belangrijkste inzichten in zijn boek zullen we hierover een kringgesprek met alle aanwezigen voeren.

Voor belangstellenden is het boek die avond te koop (20 euro).

Plaats: Hospice de Liefde, Kapelburg 298.

Tijd: 19.30 uur – inloop & 20.00 uur – start van het programma

Opgeven via: info@hospicedeliefde.nl Graag hierbij aangeven of je die avond het boek wilt kopen.

Deze avond is de eerste in een reeks, waarin ook de inzichten uit andere boeddhistische stromingen aan de orde zullen komen, evenals de inzichten rond de ‘ars moriendi’ uit christelijke en humanistische kring.